Hazar Boru'ya Hoşgeldiniz.
  • info@hazarboru.com.tr
  • 0(424) 255 14 70
  • Hafta İçi - 09:00 - 17:00
  • Pazar Kapalı

  • PEX Borular zeminden ısıtma ve sulama sistemlerinde kullanılmaktadır. 

  •  

Boru içi boş silindir bir yapıda olan kullanılacak yere göre plastik,seramik ve metal malzemeden üretimi yapılan bir çeşit  malzemedir.

Firmamız müşteri isteklerine cevap vermek için gerekli her koşula uygun çalışmaktadır. Sipariş bilgisi ile birlikte stok kontrolü yapılmaktadır.İstenilen ürünlerin stoklarımızda olmadığı hallerde üretim planları gözden geçirilmekte termin süresi bildirimi yapılmaktadır. Siparişleriniz için herhangi bir alt sınır yoktur.

Tüm ürünlerimiz nerede ise özel ürünler durumundadır. Fakat özellikle en çok sevk ettiğimiz ürünleri stoklama ya çalışmaktayız.Hdpe Boru, Koruge Boru, Drenaj Borusu, Kablo Muhafaza Borusu, Doğalgaz Borusu, Çelik Takviyeli Koruge Boru hakkında detaylı bilgi almak ve stok bilgisini öğrenmek için info@hazarboru.com.tr adresimize mail atabilir yada 0(424) 255 1470 numaralı hattımızı arayabilirsiniz.

Siparişlerinizi nakliye dahilde fiyatlayabiliriz.

Müşterilerimizin teslim adreslerini sipariş aşamasında bildirmesi durumunda zorluk derecesi ne olursa olsun lojistik birimimizce ürünler istenilen yerde teslim edilecektir.

Ürünlerimiz özel bir yapıda olduğu için kalite ve sevkiyat sırasında oluşabilecek arızalar hariciden iade edilememektedir.

Firmamız Hafta içi 08:30 - 17:30 aralığında  hizmet vermektedir. Firmamız haftasonu, dini ve resmi tatillerde çalışma yapmamaktadır.

Hdpe borularımız ve basınçlı PVC borularımız ile içme suyu taşıması yapabilirsiniz. Su borularımız Türk Gıda şartlarına göre belgelendirilmiştir. Su borularının kullanım tercihi için satış birimimizle de irtibat kurabilirsiniz.

Hdpe boru ağırlıkları hesaplanırken kullanılacak hammadde yoğunluk değerleri ile boru çapı ve et kalınlığı baz alınır. Detaylı bilgi için 0(424) 255 1470 numaralı hattımızı arayabilir veya info@hazarboru.com.tr adresimize mail atabilirsiniz.

Hdpe boru sistemleri genelde yüksek basınçlı sistemlerdir. Bu sistemlerde kullanılacak ek parçalar,ürünlerin basınç sınıfı, uygulama alanı şartları , sistemin çalışma presiplerindeki özel durumlara göre belirlenir. Bu şartlara göre Elektro Füzyon, Alın Kaynağı ve Puşfit ek parçaları ile uygulanır.

Hdpe boru ömrü standartlar dahilinde en az 50 yıl olarak öngörülmekle birlikte gerçek ömür bu sürenin çok çok üzerindedir.

Hdpe borular bir çok kimyasal maddeye dayanıklıdır. Kimyasayal dayanımlar hakkında detaylı bilgiyi web sitemizden bulabilirsiniz. Teknik bilgi için 0(424) 255 1470 numaralı hattımızı arayınız.

Boru SDR Minimum Bükülme yarıçapı
9 DN x 12
11 DN x 15
13.6 DN x 21
17 / 17.6 DN x 25
21 DN x 35
26 DN x 45
33 DN x 65

Örnek, 250 mm SDR 11 olan bir boru için bükülme yarıçapı ; (250x 15) mm = 3.75m

Hdpe borularımız standartlar gereği minimum bükülme çapı dikkate alınarak sarılmaktadır. Standart sarım haricinde nakliye şekli parti büyüklüğü ve iç içe geçme alternatifleri ile üretim yapılır. 

Pe borularımız aşağıdaki çaplar için sarılı şekilde teslim edilebilmektedir. 16 mm Pe100 Boru (16-20 Bar ve üzeri) 20 mm Pe100 Boru (16-20 Bar ve üzeri) 32 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar ve üzeri) 40 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar ve üzeri) 50 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar ve üzeri) 63 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar ve üzeri) 75 mm Pe100 Boru (10-16-20 Bar ve üzeri) 90 mm Pe100 Boru (10-16 Bar) 110 mm Pe100 Boru (10-16 Bar) 125 mm Pe100 Boru (10 Bar)

UV katkısı olan Hdpe boruların güneşe dayanımı fazladır. Fakat UV katkısı olmaksızın güneş ışığına maruz kalan borular zarar görürler.

Hdpe borular korozyona uğramaz toprak altında herhangi bir reaksiyona girerek duvar kalınlığı kaybı yaşamaz.

Pe borular deniz suyundan daha hafif olması sebebiyle su yüzünde durabilirler. Pe boruların özgül ağırlığı 950 kg/m3 tür. Su ile karşılaştırdığımızda 1000 kg/m3 değerinden daha küçük olması nedeniyle batmazlar. Ayrıca Floating ürünümüz ilede ağır akışkan dolu borularımızı su üzerinde yüzdürebilmekteyiz.

Hammade Sınıfı MRS(mpa) 
PE 32 3,2
PE 40 4,0 
PE 63 6,3 
PE 80 8,0 
PE 100 10

◆ İçilebilir Su Dağılımı

◆ Basınçlı Su Sistemleri

◆ Kanalizasyon Sistemleri

◆ Deniz Boru Hatları ve Geçişleri

◆ Balık Çiftliği Uygulamaları

◆ Katı Madde Nakliye Hatları

◆ Kılıflı Jeotermal Isıtma Boru Hatları

◆Geri Dönüşümlü ve Geri Kazanılmış

◆ Elektrik ve Telekomünikasyon Şebekeleri başta olmak üzere yüksek kalitesi ve geniş kullanım alanları ile ön plana çıkmaktadır.

Hazar Boru Hdpe Boru üstün fiziksel ve kimyasal özellikleri ile boru üretiminde ve boru uygulamaları için mükemmel bir tercihtir. 50 yıllık kullanım ömrü Hdpe boru yüksek ısı ile eritilebilen kimyasal ve çatlak ilerleme direnci çok yüksek olan HDPE ( High Density Polyethylene – Yüksek Yoğunluklu Polietilen) hammadde ile üretilmektedir. Hdpe boru ifadesi daha çok günümüzde Pe 100 boru gurubu için kullanılmaktadır.

Standart Boyut Oranı anlamına gelir. Boruların tanımlanmasında kullanılan bir parametre olup, dış çapın et kalınlığına oranıdır.

Petrokimya gelişimi ile beraber tanımlanmış Polietilenler yoğunluklarına göre LDPE Low Density Polyethylene ( Alçak Yoğunluklu Polietilen),MDPE Medium Density Polyethylene ( Orta Yoğunluk Polietilen), HDPE High Density Polyethylene ( Yüksek Yoğunluklu Polietilen) sınıflandırılmışlardır. Yüksek Yoğunluklu Polietilenler diğerlerin göre daha güçlü bir dayanıma sahiptir. MRS (Minimum Required Strength) değer MDPE için 8 HDPE ürünleri için 10 olarak hesaplanmıştır. Bu HDPE ler için daha düşük et kalınlığı değerinde daha büyük bir dayanımı dolayısı ile daha çok akışkan geçmesini sağlar. MDPE ürünler ise daha büyük et kalınlığı değeri ile dış darbelerle oluşan çatlak ve ve yarılma konusunda avantajlar sağlar.

Dış yüzeyinde üretim taşıma yada indirme ve bindirme sebebi ile yaralanmalar bulunan pe borular da yara derinliği boru et kalınlığının  geçmediği durumlarda kullanılabilir.

High Density Polyethylene İngilizce ifadesinin açılımıdır. Türkçe manası Yüksek Yoğunluklu Polietilen dir. Polietilen bir petrokimya ürünüdür ve plastik türevi bir kimyasaldır.

Pe borular elektrofüzyon, alın kaynağı ve mekanik (puşfit) ek parçalar kullanılarak birleştirilebilir.

HDPE su borularımız 0-40 C arasında kaynak yapılmalıdır. - derecelerde kaynak yapılması durumunda kaynak çadırı kurulması önerilir.

Hdpe boru fiyat listerimize http://www.hazarboru.com.tr/urunler linkinden ulaşabilirsiniz. Size özel iskonto oranımızı öğrenmek ve daha fazla bilgi almak için info@hazarboru.com.tr adresimize mail atabilirsiniz.

Fiyat Listelerimizdeki iskontolarımız sipariş edilecek parti büyüklüğüne ürün detaylarına ve ödeme koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle sipariş edeceğiniz plastik boru ve ek parçalarının iskontolarını satış birimimiz size bildirecektir. Satış birimimiz ile iletişime geçmek için 0(424) 255 1470 numaralı hattımızı arayınız.

Hdpe borular ve basınçlı PVC borular ile içme suyu taşıması yapabilirsiniz. HDPE boru sistemi 1950 yılında özellikle içme suyu taşınması konusunda birçok testten geçmiştir. Bu testler sonucunda ise tüm raporları olumlu çıkan HDPE borular insan sağlığına hiçbir zararı dokunmadığı belirlendikten sonra kullanıma sunulmuştur. Günümüzün en çok kullanılan borularından biri olan HDPE boru sistemleri ekonomik , kolay taşınması, performans verimi , bileştirme yönteminin kolay olması ,  ve kullanışlı olması ile ön plana çıkmaktadır.

Pvc borularımız aşağıdaki alanlarda kullanılmaktadır. * İçme suyu şebekeleri * Zirai sulama şebeleri * Atık su şebekeleri * Kanalizasyon şebekeleri * Sanayi tesisleri * Yangın hatları * Yüzme havuzları * Tahliye kanalları * Kablo Koruma izolasyonu

Pvc boruların ağırlıkları çeşitli standartlara göre değişiklik göstermektedir. Basınçlı temiz su boruları için istenen standartlar belirtildiği takdirde satış birimimiz size bu bilgileri sağlayacaktır.

PVC, “Poli Vinil Klorür” kelimesinin kısaltılmış şeklidir ve PVC boru hammaddesi birçok olumlu özelliklere sahip bir polimer türüdür. PVC hammaddesi, kaya tuzunun elektroliz edilerek ayrışması sonucu ortaya çıkan klor gazı ile petrolün damıtılması sonucu ortaya çıkan etilen gazın reaksiyona girmesiyle elde edilen küçük molekül yapısı olan Vinilklorid oluşur. Vinilkloridlerin birleşerek oluşturduğu büyük moleküle ise polivinilklorid (PVC) denir.

PVC boru hakkında günümüzde hala yanlış bilgiler verilmektedir. Kanser hastalığını teşvik eden vinilklorid maddesinin, PVC ile çalışanların, üreticilerin veya bu maddeyi işleyenlerin insan sağlığını tehdit ettiği öne sürülmüştür. Hammadde içerisindeki vinilklorid miktarını arttırmak için polimerizasyon işlemi sırasında insan sağlığını tehdit edecek risk bulunur. Fakat bu işlem günümüzde tamamen tam kontrol altında kapalı reaktörler içinde yapılan polimerizasyon teknolojisi sayesinde, polimerizasyon işlemi boyunca hammadde içinde reaksiyona girmemiş bir şekilde duran vinil klorür monomerinin miktarı devamlı olarak izlenebilmekte ve vinil klorür monomerinin hammadde içindeki oranı miktarı milyonda bire düşene kadar polimerizasyon işlemine devam edilmektedir. Dünya Sağlık örgütü tarafından depolama ve gıda ürünlerinin taşınmasında onaylı plastik PVC borular başında geliyor. Tıp alanında kullanılan ameliyat malzemeleri vs gibi ürünlerin saklandığı bütün kap ve tıp malzemeleri PVC'den yapılmaktadır. PVC Boru hammaddesi su ve diğer sıvılarla etkileşime girmez. PVC hammaddesi suya hiçbir partikül bırakmaz. Ayrıca, klor maddesinin mikrop öldürücü olarak su dezenfeksiyonunda kullanıldığı bilinir. Geçmiş yıllarda malzemelerin dayanıklılığını arttırmak için ağır metallerden ve insan sağlığına zararlı maddeleri içeren ürünler dünyada yasaklanmıştır. Baryum, çinko, kalsiyum, kalay malzemeleri stabilizatör olarak kullanılan bu malzemeler yerine kullanılır. HAZAR PLASTİK, insan sağlığına zararlı olmayan malzemelerden kullanmaktadır.

U-PVC boru hammaddesi, üretimi için başka plastik hammaddelere oranla daha az petrol kullanılması ve daha az enerji gerektirmesi dolayısı ile diğer malzemeler arasında en çevre dostu plastik malzemedir. PVC yi işlemek için diğer plastik malzemelere kıyasla hem çok daha az enerji ve hem de daha az işlem süresi gerekir. Bu da nihai ürünün maliyetinin PVC de çok düşük olmasını sağlar. Üstelik PVC’nin geri dönüşümü de sağlanır. Yani eritilip tekrar tekrar üretim yapılabilir. Hem ekonomik ömrü devam eder hem de çevre temizliği sağlanır. PVC boru atıklarını çöpe atmaya veya yakmaya gerek yoktur. Atıklar eritip tekrar işlenir ve daha alt kalite ürün olarak kullanılır ve böylelikle çevre temizliği sağlanmış olur. Yani atık bir gıda ürünü ambalajı, tekrar eritilip yeniden üretildiğinde, PVC ürünü artık gıda ambalajında değil hijyen gerektirmeyen gıda dışı işlerde kullanılabilir.

Pe100 boru yüksek yoğunluklu polietilen hammaddelerin bir türevi olan pe100 hammaddesi ile üretilen borudur. Bu ürünümüz yüksek basınç sınıflarında daha çok sıvı taşıma kapasitesi ile öne çıkmaktadır.

Özellikle Altyapı kanalizasyon ve deşarj sistemlerinde kullanılan dış cidarı küresel yada düzlemsel olarak inişli çıkışlı üretilen bir çeşit plastik borudur. Bu borular dış yük taşıma amacıyla üretildiği için en önemli unsuru esnek ve çember rijitliğinin yüksek olmasıdır . Bu sayede deprem gibi yer hareketleri nden etkilenmez.

Pe100 boru ağırlık hesaplanmasında içi boş silindir hacim hesabı ile Hdpe boru yoğunluğu çarpılarak pe 100 boru ağırlık tespiti yapılır. Pe 100 boru üretim aşamasında ısıl işlem görmesi sebebi ile genleşme özelliği gösterir bu nedenle hdpe boru ölçüleri tablosu hazırlanırken tolerans değerlerini de göz önüne almak gerekir. Üretim yapılan bölgedeki dış koşullar bile bu tolerans değerlerini etkilemektedir.

Pe100 boru sistemleri genelde yüksek basınçlı sistemlerdir. Bu sistemlerde kullanılacak ek parçalar,ürünlerin basınç sınıfı, uygulama alanı şartları , sistemin çalışma presiplerindeki özel durumlara göre belirlenir. Bu şartlara göre Elektro Füzyon, Alın Kaynağı ve Puşfit ek parçaları ile uygulanır.

Korige Boruların üretim standartı gereği HDPE ve PP hammaddelerden yapılır. Korige üreten firmalar özellikle yük taşıma kapasitesini baz alarak üretim yapmakta olduğunda bu ürünler için KG ağırlık tabloları açıklamazlar. Ayrıca HDPE ürünlerin yoğunluk özellikleride farklı olabilir. Bu nedenler ile ağırlıklar ilan edilmemektedir. 

Korige boruların ömrü minimum 50 yıldır.

Koruge borular PE ve PP hammaddeler ile yapılmaktadır.

1950 yılında geliştirilen  PE 32 sınıfında düşük yoğunluklu polietilen borular gelişen teknoloji ile beraber günümüzde 3. Jenerasyon PE 100 hammaddesi ile içme suyu hatları, deniz suyu arıtma tesisleri, deniz deşarj hatları, cazibeli akış suyu hatları, gaz santralleri, bahçe sulama hatları, kanalizasyon hatları gibi bir çok alanda ekonomik ve yüksek performanslı bir çözüm olmuştur. Polietilen hammaddesi yoğunluklarına ve kristal yapı yüzdelerine göre 3 ana gruba ayrılır.

• Düşük yoğunluklu polietilen hammaddesi (LDPE) • Orta yoğunluklu polietilen hammaddesi (MDPE) • Yüksek yoğunluklu polietilen hammaddesi (HDPE)

Yüksek kalitesi ve uygun fiyatı ile ön plana çıkan Hazar Boru Korige boruları fiyat listesine ulaşmak ve size özel iskonto oranımızı öğrenmek için 0(424) 255 1470 hattımızdan bizlere ulaşabilir yada info@hazarboru.com.tr adresimize mail atabilirsiniz. 

Kendi alanında diğer hammadde türlerine göre yüksek performansı ve ekonomikliğinin yanı sıra  uzun ömürlü dayanımından dolayı en fazla tercih edilen de ürün olan Polietilen; Hava şartlarına karşı dirençlidir , yırtılma ve basınça karşı yüksek dayanıklıdır, gerilim çatlamasına karşın yüksek dayanıklılık, -30 ile -60 dereceye kadar dayanıklılık, korozyona karşı dayanıklılık, kolay ve güvenilir montaj, metal borulara göre daha az seviyede sürtünme kayıpları, zehirsizdir.

Yer altı su seviyesinin yüksek olduğu yerlerde yada yapay su toplama merkezlerindeki suyu bir araya getirerek istenilen yere nakil eden borulardır. Özellikle Korige borular bu amaçla kullanılmakla beraber arazi şartlarına göre HDPE yada PVC borularda kullanılabilir.

Yağmurlama sulama boruları 6 atm basınca dayanır fakat sistemim tüm elemanları bu basınç altında çalışmayabilir. Örnek olarak kullanılan sprink sayısı yada sprink debisi sprinklerin bu basınç altında çalışmasına zarar verebilir. Bu nedenle yağmurlama sulama sistemleri 2-3 bar seviyelerinde çalıştırılmalıdır.

 Boyutların Tayini, Yoğunluk Tayini , Kütlesel Erime Akış Hızı (MFR) Tayini , Çekme Özelliklerinin Tayini (Max= 50 kN), İç Basınca Direncin Tayini (Max d= 500 mm),Pigment veya Karbon Siyahı Dağılımı Derecesinin Tayini , Kalsinasyon ve Piroliz ile Karbon Siyahı Tayini , Uzunluğundaki Değişim , Çevre Boyunca Dış Darbeye Mukavemet Tayini (Max d= 800mm), Etüv Deneyi , Çember Rijitliğinin Tayini (Max d= 600 mm)